Efectuam consultatii generale pentru caini, pisici, iepuri, porcusori de Guineea, hamsteri si perusi. Consultatia veterinara precede investigatiile si diagnosticul dupa care se poate incepe tratamentul.

Programare telefonica
0721 547 703
Programare online
Programare

Deparazitari

In cabinetul veterinar Vete Pet Land efectuam deparazitari interne si externe periodice. Acestea se pot administra preventiv sau curativ in urma unei analize de diagnostic veterinar parazitar (frotiu, examen coproparazitologic, etc). Oferim consultanta veterinara pentru alegerea antiparazitarului optim pentru fiecare individ in parte, printr-o schema personalizata in functie de entitatea parazitara, de predispozitii genetice, de specie, de rasa, de mediul in care traieste animalul si de gradul de infestatie.

Deparazitarea se poate administra preventiv din 3 in 3 luni, sau curativ in urma unei analize de diagnostic parazitar (frotiu, coproparazitologic, etc).  Deparazitarea interna se poate administra prin pipete aplicate cutanat, injectabil sau pastile. Cea mai eficienta metoda pentru deparazitarea interna a tubului digestiv este administrarea comprimatelor antiparazitare.

Eficienta acestora este maxima daca se administreaza dimineata pe stomacul gol, apoi repaus alimentar 1-2 ore. In urma administrarii acesteia la anumiti indivizi pot aparea efecte precum eliminarea parazitilor in fecale, voma, stari de greata, scaun diareic. Acestea de obicei sunt pasagere si animalul isi revine in 24 ore. Daca infestatia cu paraziti este masiva sau animalul are si alte afectiuni este bine de contactat medicul veterinar pentru un tratament adecvat.

Un animal cu paraziti devine focar parazitar in casa in care locuieste, putand contamina podele, asternuturi, covoare. Majoritatea parazitilor au dimensiuni mici, microscopice, neputand fi depistati de proprietar. Astfel, parazitii traiesc in simbioza cu gazda lor, se inmultesc si produc pagube si leziuni, afecteaza salubritatea si igiena mediului inconjurator.

Majoriotatea parazitilor sunt comuni omului si animalelor de companie (pureci, paduchi, capuse, viermi, muste, tantari,etc.) In ultimii ani au aparut boli infectioase exotice, transmisibile prin parazit vectori precum capuse, purici, tantari. Cateva dintre aceste boli sunt mortale: Babesioza, Dirofilarioza, Borelioza, Anaplasmoza, Erlichioza, Haemobartonella. Acestea au patologie silentioasa si sunt complexe, cu diagnostic si tratament complex si costisitor.

Majoriotatea parazitilor sunt comuni omului si animalelor de companie (pureci, paduchi, capuse, viermi, muste, tantari,etc.) In ultimii ani au aparut boli infectioase exotice, transmisibile prin parazit vectori precum capuse, purici, tantari. Acestea au patologie silentioasa si sunt complexe, cu diagnostic si tratament costisitor.

Vaccinari

Efectuam protocoale de vaccinari pentru pui si adulti. Pentru pui se efectueaza o schema de vaccinare. Schema de vaccinare contine 4 vaccinuri ce se efectueaza pentru imunizarea impotriva a 6 boli infectioase virale mortale (Parvoviroza, Maladia Care, Parainfluenta, Hapatita infectioasa Rubarth, Leptospiroza, Rabia) . Schema de vaccinare poate incepe la varsta de 6 saptamani, pana la 3,5 luni.

Imunitatea completa se va instala la 21 de zile dupa efectuarea ultimului vaccin, data la care animalul va avea voie sa iasa afara sau sa ia contact cu alte animale. Vaccinurile se efectueaza din 2 in 2 saptamani si sunt din ce in ce mai puternice, pentru a creste treptat capacitatea de imunizare. In perioada de vaccinare este bine ca animalul sa fie supravegheat, ferit de curent, sa aibe o alimentatie corecta si sa nu contacteze diverse boli (bacterioze, micoze, parazitoze).

Schema de vaccinare incepe la varsta de 6 saptamani. Pentru adulti se efectueaza vaccinul anual. Vaccinul se va administra in ziua specificata in carnetul de sanatate. Vaccinul anual previne aparitia bolilor infectioase mortale la animalele de companie. Acestea pot fi purtatoare de virus sau se pot contamina cu usurinta din mediu, virusii avand o durata mai lunga de viata si rezistenta in mediu.

Vaccinul antirabic este obligatoriu prin lege, Rabia (turbarea) fiind o boala contagioasa omului.  Romania spre deosebire de celelalte tari ale Uniunii Europene nu este indemna de turbare. Vaccinul polivalent sau anual declanseaza protectia pentru urmatoarele boli: La caine, Parvoviroza, maladia Carre (Jigodie), Hepatita infectioasa Rubarth, Parainfluenta, Leptospiroza, Turbarea. La pisica, Panleucopenie, Rinotraheita, Caliciviroza, Rabie, Clamidia si Leucemia felina. Exista si boli virale pentru care nu exista vaccin. Bolile virale nu au leac, tratamentul consta in sustinerea sistemului imunitar si a functiilor corpului pentru a putea lupta impotriva bolii.

Vaccinul antirabic este obligatoriu prin lege, Rabia (turbarea) fiind o boala contagioasa omului. Vaccinul polivalent sau anual declanseaza protectia pentru urmatoarele boli: La caine, Parvoviroza, maladia Carre (Jigodie), Hepatita infectioasa Rubarth, Parainfluenta, Leptospiroza, rabie. La pisica, Panleucopenie, Rinotraheita, Caliciviroza, Rabie.

Oferim consultanta in ceea ce priveste schema de vaccinare obligatorie, vaccinuri optionale.