Sala de chirurgie a cabinetului Vete Pet Land permite efectuarea de interventii chirurgicale pe tesuturi moi, precum rezectii tumori si alte formatiuni, operatii estetice, tomii si ectomii de organe, chirurgia abdominala si toracica. Animalele sunt monitorizate cu pulsoximetru intra si postoperator, se asigura oxigenare permanenta cu ajutorul concentratoarelor de O2. In cabinetul veterinar Vete Pet Land folosim numai protocoale de anestezie inhalatorie.

Programare telefonica
0721 547 703
Programare online
Programare

In cadrul cabinetului nostru efectuam interventii chirurgicale cu anestezie inhalatorie sau clasica, generala  sau locala, in functie de caz pentru:

  • Rezectii tumori: mamare, cutanate, intraabdominale, papiloame, negi
  • Castrari: Ovariohisterectomie (castrarea femelelor), orhidectomie (castrarea masculilor), criptorhidie
  • Amputari, enucleeri
  • Chirurgie plastica: Entropion, Cherry eye, plagi
  • Hernii: Hernie ombilicala, hernie perineala, hernie ingvinala

Recomandari inainte de operatie:

Inainte de fiecare operatie recomandam un consult general si un set de analize preoperatorii pentru reducerea riscurilor (hemoleucograma, biochimie, ekg, ecografie). Dupa acest consult se programeaza pacientul la operatie. Inainte de operatie se recomanda repaus alimentar 12 h si repaus hidric 6 h, pentru evitarea vomei si pentru instalarea corecta a anesteziei. De asemenea, se recomanda o plimbare pentru eliminarea dejectiilor din abdomen.

Pacientul este preluat de catre tehnicieni veterinari, anestezia se instaleaza in 15-45 minute in functie de interventie. Dupa predare stapanul poate merge acasa si va primi un apel telefonic la terminarea operatiei. Acesta va reveni dupa terminarea postoperatorului din ziua respectiva, pentru a lua pacientul. Timpul mediu de efectuare al unei operatii la caine si pisica este de 1-4 ore.  Post operator, pacientului i se administreaza perfuzie cu rehidratare, electroliti, vitamine, antibiotic si analgezic, terapie cu oxigen, in functie de caz. Trezirea din anestezie se efectueaza cu monitorizarea Frecventei cardiace, Frecventei respiratorii, a temperaturii corporale, a gradului de oxigenare de catre un asistent, pentru a evita aparitia unor reactii adverse sau alte incidente. Se recomanda revenirea la un control si tratament postoperator conform recomandarii medicului.

Costurile totale ale unei interventii chirurgicale in cabinetul veterinar Vete Pet Land includ consultatia veterinara si analizele preoperatorii, manopera, anestezia si perfuzia, pensiunea si tratamentul postoperator din ziua 1, cat si tratamentul postoperator ziua 2, 3 sau acasa. Costurile separate ale manoperelor sunt afisate pe site cat si la avizier si vor fi explicate in detaliu in cadrul consultatiei primare de catre medicul veterinar curant. Costul total al interventiei se va calcula impreuna cu clientul in functie de manoperele alese pentru fiecare individ in parte in functie de stare de sanatate, greutate, varsta, protocol pre si postoperator.

In cadrul consultatiei generale se efectueaza: verificarea starii generale, indicele corporal, greutatea, temperatura, ritm cardio-respirator, aspectul mucoaselor, pielii, parului, prezenta sau absenta parazitilor, prezenta secretiilor sau excretiilor patogene, antecedente medicale, interventii chirurgicale anterioare, anamneza.

Pentru diminuarea riscurilor intraoperatorii recomandam urmatoarele examene de laborator:
hemoleucograma si examen biochimic sangvin (glicemie, proteine totale, uree, creatinina, ALT, AST, timp de coagulare), in functie de examenul clinic si de anamneza se mai pot realiza la recomandarea medicului investigatii suplimentare precum: parametri biochimici sange, ecografie, ekg, radiografie, RMN, etc.

Daca investigatiile au fost efectuate si pacientul poate suporta interventia chirurgicala se programeaza operatia propriuzisa. In cadrul cabinetului VETE PET LAND operatiile se efectueaza dimineata incepand cu ora 9, conform programarii.

Recomandari inainte de operatie: Pregatirea pacientului pentru ziua operatiei. Interventiile chirurgicale se programeaza dimineata, incepand cu ora 9. Inainte de operatie se recomanda repaus alimentar 12 h si repaus hidric 6 h, pentru evitarea vomei si pentru instalarea corecta a anesteziei. De asemenea se recomanda o plimbare inainte pentru eliminarea dejectiilor din abdomen.