Cabinetul veterinar Vete Pet Land vine in ajutorul animalelor de companie din provincie, cainilor si pisicilor nedeplasabili la momentul dat cu ajutorul serviciului de Telemedicina veterinara. Va puteti inregistra direct din site-ul cabinetului, solicita o teleconsultatie la care vi se vor elibera o fisa de recomandari si reteta.

Programare telefonica
0721 547 703
Programare online
Programare

Etape Serviciu de Telemedicina Veterinara Vete Pet:

Pasul 1:
Programeaza o consultatie la calendarul de Telemedicina:  https://vet.digitail.io/clinics/vete-pet  Alege ora si data la care te poti conecta. Pentru a beneficia de serviciul de telemedicina creeaza un cont Digitail la https://vet.digitail.io/clinics/vete-pet,  este simplu si dureaza 2 minute. Pentru acest cont trebuie sa ai o adresa de email valida. In urma logarii vei primi un email de confirmare si o parola cu care te poti loga la platforma digitala a cabinetului veterinar Vete Pet Land. Apoi selecteaza serviciul dorit – TELEMEDICINA, bifeaza ora si ziua la care doresti sa fii contactat pentru programare. Prin intermediul platformei vei putea comunica mai usor cu medicul veterinar, vei avea acces la istoricul pacientului, vei primi instiintari si remindere importante despre sanatatea animalului tau de companie. Din platforma se va emite si factura online pentru serviciul oferit, ce va fi primita pentru achitare dupa efectuarea programarii. Se va efectua plata prin transfer bancar in contul firmei. Date comerciale la http://www.vetepet.ro/contact/.
Pasul 2:
Vei fi contactat telefonic de catre medicul veterinar la care ai optat si la ora programata. Poti trimite analize scanate, filme sau poze cu situatia patologica actuala a companionului pe email la office@vetepet.ro sau WhatsUp la numarul 0744212634.

Pasul 3:

Vei primi recomandari, plan de tratament, reteta sau trimitere in functie de caz. Se va stabili si umatoarea programare pentru recontrol, prin telemedicina sau fizic la cabinet.

Cost sedinta Telemedicina:

50 lei / 20 minute
Acces Telemedicina Veterinara Vete Pet:
Programare online: https://vet.digitail.io/clinics/vete-pet
WhatsUp: 0744212634
Email: office@vetepet.ro

Ce este serviciul de Telemedicina veterinara Vete Pet?

Serviciul de Telemedicina Veterinara Vete Pet a fost infintat in anul 2020 in timpul Situtiei de Urgenta COVID 19, in urma mai multor apeluri pentru incercarea de a rezolva problemele de sanatate ale animalelor de companie la distanta, pentru a fi alaturi de pacientii ce nu se mai pot deplasa la cabinetul veterinar. Acesta reprezinta comunicarea intre medicul veterinar si stapanul animalelor de companie prin intermediul aplicatiilor si platformelor  video, imagini si text (Digitail, email, Whatsup.) cu ajutorul smartphone – ului, comunicare care nu depinde de locul sau momentul necesar, precum o consultatie fizica la cabinetul veterinar, ci se poate face rapid din confortul propriei case.

Cine poate apela la serviciul de telemedicina Vete Pet?

  • Persoane care nu pot parasi domiciliul din diferite considerente.
  • Persoane cu animale de companie greu deplasabile.
  • Persoane care au nevoie de o parere avizata.
  • Persoane cu animale de companie stresate sau agresive.
  • Persoane aflate la distanta, din provincie.
  • Persoane cu program de munca aglomerat.
  • Persoane cu animale imbolnavite in afara programului de lucru al cabinetului veterinar. (programul teleconsultatiei este de la ora 6 – 22 de Luni – Duminica)
  • Persoane care se simt mai confortabil a afla dinainte de vizita la cabinetul veterinar: statusul de sanatate, suspiciunea, estimarea costurilor, necesitatea venirii la cabinet.

Ce poate face si ce nu poate face telemedicina veterinara?

Avantaje:
Primirea unor recomandari medicale profesioniste si pertinente in confortul propriei case doar cu telefonul mobil.
Evitarea aglomeratiei si stresului de deplasare in trafic
Eliminarea timpului pierdut in sala de asteptare
Eliminarea totala a stresului si a durerii animalelor de companie
Reducerea costurilor
Se poate apela in weekend, in concedii, in afara orelor de serviciu sau cand clinicile veterinare sunt inchise.
Interpretare analize (Se vor trimite pe whatsup la numarul 0744212634 sau email la office@vetepet.ro ecografii, analize de sange, radiografii)
In urma consultatiei se poate elibera un plan de tratament si reteta.

Second opinion

Triaj cazuri – se va hotara delimitarea cazurilor usoare ce pot fi tratate simptomatic fara prezenta la medic, sau care nu necesita tratament urgent de cazurile grave care necesita deplasare la cabinetul veterinar). In urma tele triajului nu se pune un diagnostic, dar se poate lua o decizie corecta privind dispozitia pacientului.
Tele Monitorizare: Monitorizarea animalelor de companie se poate efectua dupa instituirea tratamentului de baza la cabinet, in perioada urmatoare la distanta cu ajutorul unor dispozitive precum glucometrul pentru luarea glicemiei, tensiometrul digital, zgarzi pentru citirea si stocarea informatiilor metabolice, holter ekg.
Telemedicina poate fi de ajutor in afectiuni precum: alergiilor, dermatitelor, tulburarilor respiratorii, tratamentul durerii, tratamentul afectiunilor osteoarticulare, afectiunilor ORL, a gastroenteritelor, afectiunilor cardiace, consultatii de nutritie si regimuri alimentare, etc. In caz de necesitate si la recomandarea medicului veterinar curant, nu se exclude si se va lua in vedere prezentarea la cabinetul veterinar pentru investigatii suplimentare si diagnostic de certitudine. Consultatia fizica ulterioara in cazul necesitatii prezentarii pacientului la cabinet nu se va mai taxa, onorariul fiind achitat numai prima data pentru teleconsultatie.
Se pot oferi raspunsuri profesioniste la orice fel de intrebari care au legatura cu bolile animalelor de companie si subiectul de medicina veterinara dar in timpul de 20 minute alocat Teleconsultatiei
Se pot oferi Sfaturi si educare in ceea ce priveste: administrarea de tablete, aplicare solutii si unguente topice, efectuarea de bandaje, toaletare locala, manopere pe care proprietarii le pot face de acasa cu un minim de efort sub indrumarea medicului curant.
Clientul beneficiaza de raspunsuri profesionale la toate intrebarile sale pe durata tratamentului

Dezavantaje:

Nu poate pune Diagnostic de certitudine, ci numai Diagnostic prezumtiv, nu intentioneaza sa diagnosticheze, sa ofere un prognostic sau sa trateze, doar sa ia o decizie corecta privind dispozitia pacientului.
Nu se pot efectua manopere precum: Recoltarea de probe pentru investigatii, chirurgie, internare, manopere ce trebuiesc facute fizic la clinica veterinara. Majoritatea afectiunilor nu se pot trata online.
Nu exclude prezentarea de necesitate la clinica veterinara la recomandarea medicului.