Efectuam ecografia animalelor de companie pentru abdomen general, ecografia cardiaca Doppler, punctii ecoghidate, ecografia de urgenta, ecogafia de gestatie.

Programare telefonica
0721 547 703
Programare online
Programare

Ecografia veterinara este o metoda de diagnostic importanta in medicina veterinara. Daca la exteriorul corpului putem observa anumite modificari patologice de structura cu ochiul liber, in interiorul corpului nu se poate vedea decat cu ajutorul aparaturii performante. Ecografia veterinara ofera informatii despre functia si structura organelor interne in timp real. Cu ajutorul ecografului putem observa si efectua masuratori ale tuturor organelor cavitare, organelor cu lichid, atat la nivelul capului, gatului, toracelui, abdomenului, cat si la nivelul articulatiilor.

Ecografia Veterinara se efectueaza cu ajutorul Ecografului Veterinar. Imaginea ecografului se obtine cu ajutorul undelor ultrasunete emise de sondele ecografului. La cabinetul Vete Pet Land avem in dotare sonda cu frecventa inalta pentru vizualizarea optimizata a structurilor de suprafata si animalelor mici. Tot odata detinem si sonda Phased Array pentru vizualizarea inimii in timp real a animalelor de companie. Ecograful veterinar este dotat cu functia Doppler pentru vizualizarea curgerii sangelui in structurile cardiace cat si in vasele de sange. Astfel se pot observa turbulente, regurgitari, obstructii sau stenoze.

Pentru efectuarea Ecografiei veterinare se recomanda programarea la cabinetul Vete Pet Land. In cadrul consultatieie veterinare, medicul veterinar va recomanda Ecografia Veterinara in functie de necesitate. Ecografia veterinara poate fi Ecografia Cardiaca, Ecografia de Urgenta AFAST sau TFAST, Ecografia rapida de recontrol cu vizualizarea organelor afectate initial, Ecografia de Gestatie, Ecografia Generala Abdominala, Ecografia Aparatului Digestiv, Ecografia aparatului Genitourinar. In Cardiologia Veterinara Ecografia Cardiaca este cea care pune diagnosticul de certitudine cat si stadializarea bolii. Cu ajurorul Ecografiei Abdominale se vor vedea structura rinichilor, calculi renali, vezica urinara si continutul ei, forma si continutiul colecistului, structura ficatului si a splinei, hematoame sau tumori, structura si tonicitatea stomacului si intestinelor, pancreasul, glandele suprarenale, structura marilor vase sanguine.

Pacientul va tine un regim de 12 ore inainte pentru a goli tubul digestiv. Se recomanda administrarea de carbune medicinal pentru absorbtia gazelor. Cu 30 minute inainte de Ecografia Veterinara se recomanda consumul a unei mici cantitati de apa pentru crearea de ferestre acustice prin organele cavitare.

Ininte de Ecografia Veterinara in cabinetul veterinar Vete Pet Land, animalele se vor tunde pe zonele de examinat. Pe piele se vor aplica alcool diluat pentru inchiderea porilor si dezinfectare, cat si gel pentru patrundrea ultrasunetelor. Vom crea o lumina obscura si liniste pentru o buna stare a animalelor. De asemenea stapanii sunt rugati sa asiste si sa ajute la contentia animalului langa capul acestuia. Ecografia se efectueaza intr-o atmosfera placuta, linistita, fara durere, miscarile sondei de ultarsunete pe corpul animalelor sunt percepute ca un masaj si pot fi placute. Majoritatea animalelor se linistesc in primele 5 minute. Pentru animalele extrem de speriate sau necooperante se poate efectua o tranchilizare usoara nepericuloasa. Tranchilizarea se instaleaza in 15 minute si prelungeste timpul ecografiei.

Ecografia Veterinara la Cabinetul Vete Pet Land dureaza aproximativ 20 minute. Clientul va primi un buletin de Ecografie, imagini ecografice sau filme ecografice.

Va rugam pentru Consultatie si Ecografie Veterinara sa ne contactati la office@vetepet.ro sau la telefoanele Cabinetului Vete Pet Land 0721547703 / 0744212634.

Ecografie abdominala ofera informatii despre structura si functionarea organelor interne intraabdominale. Se pot evidentia ecografic organe cat si patologiile lor, precum vezica urinara cu urolitiaza sau modificari de structura a peretelui, prostata, chisti prostatici, rinchii, chisti renali, calculi renali, splina, tumori splenic, hematoame splenice, abcese, intestinele, staza intestinala, obstructii intestinale, corpi straini, stomacul, pancreasul, ovarele, chisti ovarieni, tumori ovariene, ganglioni intraabdominali, glande suprarenale la caine si pisica. Ecografia necesita o pregatire a pacientului, cu o zi inainte se poate administra carbune medicinal pentru absorbtia gazelor intestinale. Pentru o ecografie veterinara de calitate se va impune repaus alimentar 12 ore si golirea dejectiilor cainilor si pisicilor inainte de Ecografie.

Ecografia veterinara dureaza in medie 30 minute, durata depinde de starea pacientului.

-Ecografie de gestatie, se pot identifica in diferite etape ale gestatiei puii, numarul lor, pozitia, functia cordului, dimensiunea puilor.

-Ecografie interventionala, efectuam punctii ale organelor parenchimatoase cat si colectii de lichide in vederea efectuarii de examene citologice, histopatologice.

-Ecocardiografie, sau Ecografia Cardiaca Veterinara, In cabinetul veterinar Vete Pet Land efectuam ecografia cardiaca pentru vizualizarea camerelor cordului (atriul stang, ventricul stang, atriul drept, ventricul drept), peretilor cardiaci, a vaselor mari (aorta, artera pulmonara, vena cava craniala, vena cava caudala, venele pulmonare), a structurii si functiei valvelor (aortica, pulmonara, mitrala, tricuspida). Cu ajutorul functiilor Ecografului, Doppler color, Doppler pulsat, Doppler continuu putem calcula vitezele, diferentele de presiune, cat si aprecia functia diastolica si sistolica. Putem depista afectiuni precum Boala Valvei Mitrale (MVD), Stenoza de Aorta, Stenoza Pulmonara, Boala Dilatativa, Tumori cardiace, Defect de Sept Interventricular (VSD), Patern Ductus Arteriosus (PDA).