Cabinetul veterinar Vete Pet Land este autorizat pentru efectuarea microciparilor la caine si pisica, inregistrarea pacientilor in Registrul Cainilor cu Stapan, eliberarea Pasapoartelor veterinare internationale si Viza pentru transportul animalelor de companie in strainatate.

Programare telefonica
0721 547 703
Programare online
Programare

Microciparea cainilor si pisicilor

Microciparea cainilor este un procedeu permanent si neinvaziv de implantare subcutanată a unui microcip, in regiunea dorsala interscapulara a animalului dumneavoastra de companie. Cabinetul veterinar Vete Pet Land este autorizat R.E.C.S.

Microciparea reprezinta una dintre conditiile obligatorii pentru a putea calatori in strainatate cu animalul dumneavoastra (este necesara si eliberarea unui pasaport international veterinar), dar este utila si in cazul în care animalul de companie se pierde. Implantarea este un procedeu similar cu injectia obisnuita. Se utilizeaza o seringa speciala de unica folosinta și un ac mai gros și steril. Aceasta operatiune nu este dureroasa, nu necesita anestezie, zona de implantare din piele avand mai putine terminatii nervoase. Microcipul este un dispozitiv de dimensiunea unui bob de orez, nu este toxic și nu afectează sănătatea cainilor si pisicilor. Acesta conține un cod unic de 15 digiti ce va fi stocat intr-o baza de date RECS, împreună cu datele de contact ale stapanului.

Avantajele microciparii:

  • metoda simpla, nedureroasa pentru animal;
  • identificarea sigură a patrupedului pe durata intregii vieti;
  • posibilitatea returnarii animalului pierdut catre stapan;
  • descurajarea furtului, abandonului, comertului ilegal;
  • un control mai sigur al bolilor (rabie, boli parazitare, etc).

Ca proprietar de caine ai 3 obligatii majore:

  1. sa prezinti cainele la medicul veterinar pentru microcipare (microciparea cainilor este obligatorie in România incepand cu data de 15 martie 2014)
  2. sa prezinti câinele la medicul veterinar pentru efectuarea vaccinarii antirabice și a deparazitărilor periodice (vaccinarea contra rabiei a cainilor și pisicilor in varsta de peste 3 luni este obligatorie in Romania si trebuie efectuata anual);
  3. sa prezinti cainele la medicul veterinar pentru castrare pana cel târziu la data de 1 ianuarie 2015 (este obligatorie castrarea câinilor cu sau fara stapan apartinand rasei comune, metisii acestora, exceptie facand exemplarele cu regim special prevazute in normele metodologice de aplicare a Legii nr. 258/2013).

Trebuie sa stii!

  • Cainii neidentificati si neinregistrati aflati in spatiile publice sunt considerati caini fara stapan si sunt tratati conform prevederilor legislatiei specifice in vigoare.
  • Ca detinator de caine esti obligat ca la iesirea cu acesta in spatiile publice, sa ai asupra ta carnetul de sanatate al cainelui.
  • Inregistrarea in RECS (Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan) este facuta exclusiv de medicul veterinar si ai obligatia de a-l notifica pe acesta, in termen de 7 zile, asupra evenimentelor referitoare la animal: vanzare, cumparare, pierdere, disparitie, furt, donatie, moarte.
  • La gasirea unui caine pierdut, persoanele care l-au găsit au obligatia de a anunta, dupa caz si/sau proximitate, cea mai apropiata sectie de politie sau serviciul specializat pentru gestionarea cainilor fara stapan infiintat la nivelul unitatii administrativ-teritoriale pe a carei raza a fost gasit cainele, in vederea depistarii si anuntarii proprietarului.

Pentru legislatia completa si alte informatii puteti accesa site-ul www.ROMPETID.ro

Eliberare Pasaport pentru Animale de companie la Veterinar

Pentru calatoriile in UE si international este necesar un Pasaport UE veterinar pentru animale de companie, completat si inregistrat exclusiv de catre medicul veterinar autorizat. Majoritatea tarilor UE cer vaccinarea antirabica obligatorie cu cel putin 21 de zile inaintea plecarii. De asemenea se cer deparazitarile interne cu 24 h inaintea plecarii, deparazitari externe si vaccin anual la zi, cat si consult si Viza. Pentru calatoriile in tari terte in afara UE poate fi necesar un certificat sanitar titru de anticorpi eliberat de catre IDSA, in functie de tara de destinatie.  In momentul plecarii animalul trebuie sa aibe toate formalitatile incheiate si sa fie clinic sanatos.

In cazul plecarii sau transportului animalelor in strainatate este bine ca proprietarul sa ia in calcul:

– serviciile medicale ce trebuiesc facute incepand cu o luna inaintea plecarii si pana in ziua plecarii: 2 consultatii, vaccinari, deparazitari.
– durata si escalele, daca animalul poate rezista unui drum de lunga durata
– comportamentul animalului daca ramane singur in cala, sau in spatii mici (in masina)
– necesitatea animalului de a urina si de a defeca la anumite perioade de timp
– zgomotul si deranjul pe care acesta il poate produce in mijlocul de transport
– cusca sau geanta de transport
– accesibilitatea cazarii animalelor la hotelul destinat in cazul unor vacante
– costurile tuturor acestor formalitati

Calatoriile se pot efectua cu masina personala, cu trenul, cu autocarul sau cu avionul. Fiecare companie de transport are propriul regulament de transport al animalelor de companie ce trebuiue consultat inainte de plecare. De obicei este necesara o cusca standard de transport ce se poate achizitiona de la petshop sau de la cabinetul veterinar.

Calatoriile se pot efectua cu masina personala, cu trenul, cu autocarul sau cu avionul. Fiecare companie de transport are propriul regulament de transport al animalelor de companie ce trebuiue consultat inainte de plecare. De obicei este necesara o cusca standard de transport ce se poate achizitiona de la petshop sau de la cabinetul veterinar.