Skip to main content

Cat traieste un caine?

By 10 iunie 2020august 26th, 2021Articole

Cainii traiesc in medie 15 ani. Rasele de talie mare precum ciobanesc german, rotweiller, dog german, labrador, traiesc mai putin, 11-13 ani. Rasele de talie mica precum pekinezul, pot trai mai mult, 16-17 ani. Exista si cazuri exceptionale in care caini cu afectiuni genetice inascute traiesc mai putin de 10 ani, precum unii buldogi brahicefalici, dar si cazuri in care o gena recesiva poate prelungi viata cainelui pana la 25 ani.
Cainele meu poate trai mai mult de 15 ani daca am grija de el?
Efectuand tratamente si monitorizare preventiva, imbunatatind stilul de viata, hrana animalelor, putem atinge maximul deziderat de 15 ani, poate 1 an peste. Numai un factor genetic poate face ca el sa traiasca mult mai mult. Vom intalni cazuri exceptionale de caini cu boli cronice sau neingrijiti care depasesc varsta de 15 ani, si caini foarte ingrijiti, clinic sanatosi, care nu apuca 10 ani.
De cand lucrez la cabinetul veterinar Vete Pet Land am intalnit 1 caine metis de 25 ani, arata foarte rau, cu alopecie, artroza, cataracta, tartru, multi cockeri si pekinezi de 17-18 ani, ultimii 2 ani din viata fiind mai chinuiti si mai tot timpul la medicul veterinar si cateva pisici birmaneze peste 20 ani, care in mod miraculos traiau cu insuficienta renala si hipertensiune arteriala.

Lasa un comentariu