Skip to main content

Detartraj cu ultrasunete

By 16 mai 2019Cazuri

Detartraj cu ultrasunete

Pacientul s-a prezentat la cabinetul veterinar cu durere in zona gurii si hipersalivatie. La consultative se observa placa bacteriana cu grosime peste 5 mm preponderant in zona carnasierelor. Placa a sapat in gingie aproape de os. Catelul prezinta halena si sangerare. De asemenea s-au dezvoltat de-a lungul anilor tumorete delimitate gingivale cu dimensiunea de 1 cm.  La examenul citologic tumoretele apar benigne, Epulis.

Se recolteaza sange pentru analize biochimice preoperator si detartraj. Din cauza varstei inaintate se efectueaza Consultatia Cardiaca si Ecografia Cardiaca Veterinara. Se decide utilizarea anesteziei inhalatorii. Se programeaza pentru interventie.

In ziua operatorului se cauterizeaza tumoretele, se extrag 5 carnasiere. Se curata tartrul. Pre si postoperator se administreaza antiinflamatoare si antibiotic.

Recomandarile postoperatorii sunt: recontrol la 6 luni, consum batoane speciale preventive tartru, spalare zilnica pe dinti cu periuta si pasta de dinti speciala, apa de gura.

In imagini observam pacienti inainte si dupa detartraj.