Skip to main content

Hernia la caine si pisica

By 3 mai 2021septembrie 7th, 2021Articole

Hernia la caine si pisica reprezinta unul din cazurile des intalnite in chirurgia veterinara, animalele adesea sunt consangvinizate, au defecte din nastere de structura, sau au miscari bruste care forteaza musculatura si tendoanele.

Herniile la caine si pisica pot aparea in urma unor traumatisme, sau pot aparea din cauza genetica a unui tip constitutional slab, un corset de musculatura si ligamente laxe, cu tesut conjunctiv slab. De asemenea hernia la caine si pisica poate aparea o data cu inaintarea in varsta, la pacientii peste 10 ani, la care aparatul osteoarticular slabeste, se deshidrateaza, musculatura scade, sau la pacientii supaponderali unde ligamentele si fasciile inter si intramusculare sunt fortate la maxim. Hernia la caine si pisica reprezinta formarea unui sac conjunctival patologic cu sau fara continut. Hernia la exterior poate fi observata de stapan ca o umflatura la nivel subcutanat in dreptul orificiilor naturale precum Hernia inghinala, hernia perianala, hernia ombilicala, hernia diafragmatica.

In cadrul cabinetului Vete Pet Land efectuam remedierea chirurgicala a herniilor tesutului moale la caine si pisica. Organele herniate vor fi repuse in cavitatea fiziologica, iar discontinutatile de tesut aparute se vor inchide. Hernia neoperata poate duce in timp la aparitia altor patologii secundare dar mai grave ce tin de organele herniate (intestine, vezica urinara, uter, pulmon, splina). Interventia chirurgicala de remediere a herniei la caine si pisica in timp util previne cazurile grave sau urgentele, reduce discomfortul animalelor de companie, imbunatateste mobilitatea si ajuta la reluarea functiilor normale ale organismului.

Diagnosticul de hernie se pune in urma consultatiei la medicul veterinar, a unor investigatii de ecografie veterinara sau radiografie, apoi se stabileste protocolul de chirurgie, tratamentul si recomandarile postoperatorii.

Lasa un comentariu