Skip to main content

Schema de vaccinare pui de caine

By 25 septembrie 2019Articole

Schema de vaccinare pui catel

Schema de vaccinare pentru catei include 4 vizite la cabinetul veterinar cu 4 vaccinuri. Daca achizitionati sau adoptati un pui de catel, perioada optima de intarcare este la varsta de 6 saptamani. Prima vizita la cabinetul veterinar include si prima consultatie a puiului unde se vor discuta aspecte legate de schema de vaccinare, schema de deparazitare interna si externa, microcipare, igiena si alimentatie. In cadrul primului consult in functie de varsta cainelui, starea generala de sanatate se va prezenta o schema de vaccinare personalizata.

Primul vaccin la caine se face la varsta de 6-8 saptamani. Acesta este pentru Parvoviroza si Maladia Carre. Cele doua boli au simptomatologie pe aparatul digestiv. Dupa primul vaccin incepe imunizarea, fiind necesare rapeluri ale acestuia pentru imunizare completa.

Dupa primul vaccine la puiul de caine pot aparea reactii adverse pasagere la 20 % din indivizi, precum apatie, febra, durere la locul de inoculare, voma. Aceste semne pot dura 24 ore dupa care puiul isi revine. Daca simptomatologia dureaza mai mult de 48 h sau apare scaun diareic, va rugam sa contactati medicul veterinar si sa va prezentati la cabinetul veterinar pentru tratament.

Al doilea vaccin se efectueaza la varsta de 8-10 saptamani si include Rapel la Parvoviroza si Maladia Carre si Hepatita infectioasa.

Al treilea vaccin se efectueaza la varsta de 10-12 saptamani si include Rapel la Parvoviroza, Maladia Carre si hepatita infectioasa si Parainfluenta.

Al patrulea vaccin este vaccinul antirabic. Se efectueaza la varsta de 10-14 saptamani. Vaccinul antirabic la caine este obligatoriu prin lege anual in Romania, aceasta nefiind indemna de turbare. Pentru preturile vaccinurilor in parte va rugam sa consultati rubrica Tarife de pe site-ul cabinetului veterinar Vete Pet Land,  www.vetepet.ro

La 21 de zile dupa ultimul vaccin cainele se imunizeaza complet si are voie sa iasa afara. Pentru efectuarea vaccinurilor cainii trebuie sa fie clinic sanatosi si deparazitati. In afara de cele patru vaccinuri suficiente pentru sanatatea cainilor se mai pot efectua si alte vaccinuri optionale precum Vaccinul de tuse de canisa, vaccinul de microsporie, vaccinul de borelioza.

Lasa un comentariu